כניסה לחברים רשומים



הרשם לניוזלטר


זכיינות עידן 2000
זכיינות ג'נטלמן
זכיינות אספרסו בר
זכיינות קופיקס
קפה ג'ו_GO
זכיינות בליקר בייקרי
זכיינות קפנטו
זכיינות איי לק
זכיינות סחוט

"לא בא לי לשחק בשקל יותר או פחות"

נורית רווה, הבעלים של רשת אספרסו בר שהיתה הראשונה שהציגה לישראלים את הלאטה והמקיאטו, פותחת חנות דלי ובר יין במלון מנדרין בתל אביב. קופיקס? זה ממש לא מרגש אותה. אחרי הכל, "זה כבר מזמן לא עסק, זה מפעל חיים"
17/09/2014
"לא בא לי לשחק בשקל יותר או פחות"


היום, כשבכל קרן רחוב אפשר להיכנס לבית קפה ולהזמין מקיאטו, קשה אולי לדמיין את זה, אבל בראשית שנות התשעים הצירופים "קפה לאטה" או "אייס אספרסו" רק התחילו להתגלגל על הלשונות בישראל, ובית קפה שמכין אספרסו כהלכתו היה נדיר.
 
האספרסו בר, שקם בדצמבר 1992 בפינת הרחובות יבנה ומונטיפיורי בתל אביב, הוא שהביא את הבשורה: לא עוד קפוצ'ינו עם קצפת ועוגות כבדות ממרגרינה, אלא אספרסו איטלקי כמו שצריך, כריכים אלגנטיים עם נקניקים וגבינות ועוגות של אופות ביתיות.

 עד מהרה הפך בית הקפה הקטן למקום הבילוי הלוהט בעיר. בצהריים השתרך בו תור של עורכי דין ואנשי בורסה מהמשרדים הסמוכים, ובערב הגיעו הבליינים. "אנשים היו יוצאים לשתות קפה כבילוי", משחזרת נורית רווה (53), הבעלים של הרשת. "היום זה נשמע מצחיק", היא מודה. "בארץ שלטו אז בתי קפה שהם גם מסעדות, וחלקם אפילו גבו תשלום מינימלי מאנשים שרצו לשבת רק על קפה. המהפכה של אספרסו בר היתה במוצר, בגודל ובנראות: קטן, מדויק ואירופי".
 
לאחרונה פתחה רווה חנות דלי חדשה, שמציעה גבינות, נקניקים, מוצרי מעדנייה וגם פלטות וכריכים לאכילה במקום, והשבוע תשיק בר יין סמוך לה. שני המיזמים החדשים, שבפתיחתם הושקעו 1.2 מיליון שקל, ממוקמים במתחם מנדרין שבחוף הצוק בתל אביב, צמוד לסניף הדגל של רשת אספרסו בר. שותפיה לדלי ולבר היין הם עורך הדין איתן קונדה, שהוא בעל הנכס, רעייתו האדריכלית קרן מאיר, שעיצבה את המקום החדש, והפלסטיקאי ד"ר דב קליין, שהקליניקה שלו ממוקמת באותו המתחם. "אלו מקומות שאין כמותם באזור", היא אומרת.
 
מקימי הרשת במקור - נחמה מוסיוף (אמה של רווה), דרור נחושתן (בן זוגה של מוסיוף באותם ימים), אודי רווה (בעלה של רווה), בועז שמחה (אחיה למחצה) והשף גילי חיים - בכלל לא התכוונו לפתוח את רשת האספרסו בר הראשונה בישראל. "חצי שנה לפני כן הקבוצה פתחה את מסעדת ספגטים הסמוכה, ואז עלה לאודי הרעיון לפתוח בית קפה. אמא, מצדה, חששה שאנשים לא יאכלו פסטה ב־12 בצהריים, ולכן חשבה על כריכים לשעות היום. הצעתי לאודי לחבר בין בית הקפה לבין רעיון הכריכים שלה, וכך הכל התחיל. כשאספרסו בר נפתח אודי אמר שאם יהיה מחזור של 1,000 שקל ביום, העסק לא יפסיד. אף אחד מהם לא חזה את ההיסטריה שתהיה סביב הקפה הזה".
 
המחזור ירד בכ־70%
 
במהלך העשור הבא התרחבה הרשת ופתחה סניפים, אבל כשהחלה האינתיפדה השנייה היא נאלצה להתמודד לא רק עם רשתות בתי קפה נוספות שהחלו לצוץ בכל פינה, אלא גם עם העובדה שהפיגועים שיגרו את הלקוחות אל תוך הקניונים המוגנים.
 
"הסניפים חטפו מכה קשה מאוד, שחתכה את המחזורים בכ־70%", מספרת רווה, מעצבת אופנה שבאותה התקופה נחלצה לעזרת העסק המשפחתי. "היו לנו גם בעיות ניהול", היא מודה. "ההצלחה המהירה בתחילת הדרך גרמה לאנשים לא להתאמץ. אמא ואודי ניהלו את החברה בלי מטה ארגוני ובלי מערכת תומכת, אך זה יכול לעבוד רק עד גודל מסוים. החברה צברה חובות של 3 מיליון שקל, והבנתי שצריך לעשות שינוי ארגוני ושינוי מיתוגי גדול מאוד".
 
איך עושים את זה, ועוד בעסק שאמא שלך הקימה?
"בשלב הראשון ניסיתי להקים מפקדה באמצעות האנשים הקיימים, אבל זה לא עבד, אז שחררתי אותם מכל החובות והמחויבויות והם יצאו מהתמונה. הצלחתי לעשות את זה בלי למכור בתים ובלי להזרים כסף. מכרנו מכוניות, קיצצנו במשכורות ועשיתי ג'אגלינג של כסף מבנק אחד לאחר".
 
גם היום מודה רווה שתקופת המשבר השאירה בה צלקות: "כשיש מלחמה והמחזורים יורדים זה מלחיץ, אבל כשקשה אני נזכרת בגבי רוטר מקסטרו, שעבדתי אצלו, שהגיע לחברה כדי לצמצם הפסדים ולסגור אותה, אך מצא פוטנציאל שאפשר לו לפתח את העסק".
 

רווה הבינה מהר מאוד שלא די לה בשיקום הרשת. היא עשתה שינוי מיתוגי שהפך אותה למזוהה עם מזון בריא יותר וחיפשה אפיקי התרחבות: "הבנתי שזה סבבה לצאת מהבלגן, אבל אני בן אדם שזקוק לריגושים, אז התחלתי לייצר דברים חדשים".
 
סניפים במקומות עבודה

 
כיום רשת אספרסו בר מונה שמונה סניפים (חמישה מהם בזכיינות), ועוד 13 סניפי אספרסו בר אקספרס שממוקמים במקומות עבודה, ובהם אמדוקס, סלקום ומשרד הביטחון בקריה - סניפים שמספקים לעובדים קפה וארוחות קלות במחירים תחרותיים במיוחד. "הדיל הוא שאנחנו מקבלים את המקום בלי שכירות ובלי הוצאות".
 
ז'אנר הקופיקס פגע בכם?
"בהתחלה היתה היסטריה, אבל לא הורדנו מחירים. לא בא לי לשחק בשקל יותר או פחות. היום אני מסתכלת קדימה ורוצה שכל עסק יהיה בונבוניירה. לא מעניינת אותי כמות הסניפים ולא הפריסה שלהם. זה כבר מזמן לא עסק, זה מפעל חיים".

 

מתעניין/ת בפגישת יעוץ? לחץ/י כאן

מהות הזכיינות היא שרשת מזכה מוכרת לזכייניה שירותי ניהול הכוללים תמיכה רציפה בתמורה לתמלוגים שוטפים. במקרים רבים חוסר הצלחה של רשתות מזכות נובע מאימוץ מודל זכייני שאינו מתאים או מניהול לקוי של הזכיינים. תשתית נכונה, גיבוש מודל זכייני נכון, ספר נהלים מדויק, חוזה זיכיון מנוסח כראוי, גיוס זכיינים איכותיים ומגננוני תמיכה ובקרה, הם אשר מובילים להצלחה בזכיינות.

קרא עוד...

להלן 10 טיפים מנצחים אשר יאפשרו לך, הזכיין הפוטנציאלי לקבל ההחלטה מושכלת ונכונה, אשר תשפיע על הצלחתך ברכישת הזיכיון וישפכו אור על כדאיות העסקה...

 

 

  

 

קרא עוד...

המרכז לקידום זכיינות בישראל רואה בכללי אתיקה בזכיינות ערך עליון הן ביחסים הטרום חוזיים והן ביחסים השוטפים בין רשת מזכה לבין זכייניה וזכייניה הפוטנציאליים. לנוכח העובדה כי בארץ אין חוק אשר מסדיר את הפעילות של ענף הזכיינות וכי חסרים סטנדרטים שישמרו על התנהלות ראויה ביחסים שבין רשתות מזכות ובין זכיינים, יישום של כללי אתיקה בענף הינו בעל חשיבות...

קרא עוד...

נטושקה

צור קשר

מלא פרטים וניצור אתך קשר בהקדם
*הקלד את הקוד הבא

אודות  זכיין  זכיינות למכירה  זיכיון לקופיקס  זכיינות למכירה  זכיינות בתי קפה  זיכיונות  ספר נהלים  זכיינות ארומה  זכיינות קופיקס  זכיינות רולדין  זיכיון לבית קפה  הזדמנויות עסקיות  זכיינות  מאמרים  מימון   צור קשר  קוד אתי לזכיינות  חוזה זיכיון  הלוואות לעסקים  דרושים  שיווק דיגיטלי   כנס זכיינות 2014   עסקים למכירה  זכיינות כאן

המרכז לקידום זכיינות בישראל l פרנקס יעוץ עסקי בע"מ l רח' דרך החורש 4, בית אפריקה ישראל, ת.ד 12822 יהוד 56470 l טל' 1-700-720-720 l פקס: 03-5322567